Espagne


*PATRIMOINE*

► Novembre 2017

« El sudeste de Francia atrae, seduce y encandila. Siempre te devuelve a casa con la misma sensación, la de que querer quedarte a vivir allí. Y sino, haz la prueba. Trata de pasar dos días entre Perpiñán y Colliure sin caer rendido a sus pies… »


 

  • Webzine La Comarca de Puertollano - Exposición inaugural, «Picasso-Perpiñán. El círculo de lo íntimo, 1953-1955»

​«  Desde el pasado mes de junio, la ciudad de Perpiñán, apodada « la Catalana », ofrece a sus habitantes y a sus visitantes un museo de nueva generación, en pleno corazón del centro histórico y en un extraordinario conjunto patrimonial recientemente renovado...»


► Octobre 2017

“Su modo de vida relajado invita a pasear por sus históricas calles…”


     

Jordi Aparicio, Journaliste pour le magazine Gidona venu en accueil de presse dans les Pyrénées-Orientales pour découvrir l’art de vivre catalan.


► Septembre 2017

« Arles-sur-Tech es una localidad francesa situada en el departamento de los Pirineos Orientales, en la región de Occitania, perteneciente a la comarca histórica del Vallespir. Hoy Barcelonautes viaja hasta Arles-sur-tech para saber mas sobre sus calles, sus montañas y toda su historia…»


► Juin 2017​

“Fill il·lustre de Banyuls, Arístides Maillol, és molt present en l’esperit de la ciutat. Les seves escultures guarneixen el passeig marítim i els seus passos ens ajuden a recórrer el casc antic de la bonica vila rossellonenca…»

“No hi ha gaires indrets que puguin presumir d’acollir 4 ecosistemes (alpí, subalpí, muntanyós i coster) en tan sols 48km de distància – que és la que hi del Canigó a la riba del Mediterrani. Dels 2900 metres d’alçada als 2000 de profunditat submarina, els Pirineus Orientals són una confluència biogeogràfica amb una diversitat biològica excepcional. Literalment podries veure un isard pel matí i un estol de flamencs per la tarda sense haver de córrer gaire… »

Mai 2017

« Situada al peu d’un cim tan emblemàtic com el Canigó, al cor del Vallespir i a la vall del riu Tec, entre frondosos boscos d’alzines i castanyers, en terra de ferro i aigua, trobem la petita vila medieval d’Arles-sur-Tech, estructurada al voltant d’una abadia del s.XII i a tocar de les gorges de la Fou, una autèntica meravella natural excavada a la roca… »

« Dalí : Eureka! » mostra l’interès de l‘artista per totes les disciplines científiques que van nodrir el seu propi imaginari. L‘exposició permetrà reviure, així mateix, el « viatge triomfal » del mestre a Céret, el 27 d‘agost del 1965 : de la resurrecció del mestre a l‘interior d‘una cripta medieval fins a la seva marxa en tren cap a l‘estació de Perpinyà « centre del món… »


► Juin 2017​

« Entre mar y la montaña, con el mediterráneo a los pies y los pirineos como techo. La ciudad francesa tiene mucho de español… »


► Juin 2017​


► Mai 2017

« El Museu d'Art Modern de Ceret presenta una aproximació original a l’obra de Dalí, un artista visionari definit per André Breton com “el príncep de la intel·ligència catalana”. L’exposició Dalí: Eurêka! s’organitza en una sèrie d’apartats temàtics de caire científic. Dalí sempre va mostrar interès per totes les disciplines científiques, des de l’astrofísica fins a la teoria de la relativitat, de la psicoanàlisi a la genètica, passant per les teories contemporànies més complexes com la teoria de catàstrofes o la de cordes… »


► Mars 2017